40 Minutter

Hvordan kan vi støtte vores børnebørn?

Frivillige i BKA fortæller hvorfor de er aktive, der synges klimasange og Katherine Richardson interviewes om konsekvenserne hvis ikke vi gør noget – og meget mere.
Bedsteforældrene har sammensat et varieret program for vores 40 minutter. Der må fællessang til. Bedsteforældrene i Aarhus har lavet en klimasang, som de både synger og fortæller om. Hvorfor er vi klimaaktive? En række bedsteforældre fortæller, hvorfor de er klimaaktivister. Grøn genstart. I studiet kommer vi ind på, hvad vi synes er det vigtigste i den grønne omstilling her og nu: “Lyt til klimarådet – CO2 afgift NU”. Træer er super vigtige i klimakampen. Vi interviewer Povl Markussen fra Agendacenteret i Albertslund, som har et helt vildt projekt: Der skal plantes 500.000 nye træer i Albertslund, som kan optage masser af CO2. Klimaet før og nu, generationer i klimakampen. Bedstemor og barnebarn giver hver deres syn på klimakampen. Vi ser på de kommunale klimaplaner. Er der tale om “greenwashing”? Hvad er konsekvenserne, hvis vi ikke gør noget. Det beskriver Katherine Richardson, der er med til at skrive nogle af FNs klimarapporter. Og så slutter vi af med en sang, der tænder et lille lys i mørket. Anne Eltard synger “Lad lyset Leve”. Oprindeligt skrevet tiloprøret i Ungarn i 1956, men eviggrøn.

Deltagere:
Niels Aagaard, Bedsteforældrenes Klimaaktion
Alex Larsen, Bedsteforældrenes Klimaaktion
NN, Bedsteforældrenes Klimaaktion

I Marken: En masseaktive bedsteforældre og et barnebarn, desuden Povl Markussen fra Agendacenteret i Albertslund og Katherine Richardson, professor, leder af Københavns Universitets Sustainability Science Centre og medforfatter til FNs Global Sustainability Development Report.
Arrangør
Bedsteforældrenes Klimaaktion
Varrighed
40 Minutter
Tilbage