40 Minutter

Forskning først, når samfund skal ændres

Forskningen skal prioriteres, når samfund skal være mere klimavenligt. Martin Krasnik har debat i studiet.
Universiteterne har som formål at finde svar påsamfundets udfordringer. Når vi står midt i en klimakrise, er det derfor essentielt,at universiteterne tager et stort ansvar som forskningsinstitutioner. Det skalpolitikerne sikre sig blandt andet ved at indskrive bæredygtighed i universiteternesformålsparagraf. Dermed sikres det fra politisk side, at bæredygtighed også er iuniversiteternes fokus i deres fremtidige forskning og arbejde.

Coronakrisen har lært os at lytte tilforskningen og omlægge vores vaner og hverdag på baggrund af forskeresanbefalinger. Fordi det er nødvendigt. Men coronakrisen er en krise, derforhåbentlig slutter inden for de kommende år, og med genåbningen af samfundetnærmer vi os en mere normal hverdag. Spørgsmålet er, hvordan denne hverdag børse ud, så der i højere grad bliver taget hensyn til klima og miljø? Her skaluniversiteterne og forskningen hjælpe vidensmæssigt med at finde den rettebalance.

I Danske Studerendes Fællesråd og DanskMagisterforening tager vi debatten om en ændring af universiteternesformålsparagraf og behovet for at få bæredygtighed indskrevet heri, dauniversiteterne spiller en vigtig rolle for en bæredygtig fremtid. Vi har inviteret nedenstående deltagere til at tage debatten med os.

Deltagere:
Ordstyrer: Martin Krasnik, chefredaktør på Weekendavisen.
Kasper Sand Kjær, forsknings- og uddannelsesordfører for Socialdemokratiet
Emil Husted, lektor på CBS
Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening
Johan Hedegaard Jørgensen, formand for Danske Studerendes Fællesråd
Arrangør
Danske Studerendes Fællesråd
Varrighed
40 Minutter
Hjemmeside
Tilbage